Annons

Lexingtons förluster bara växer

Kläd- och inredningsbolaget Lexington, som är listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på minus 12,7 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets första kvartal (-6,9).

Ebitda-resultatet blev minus 10,9 miljoner kronor (-4,8).

Bruttomarginalen minskade från 69,2 procent till 68,9 procent.

"Trenden från tidigare fortsätter och osäkerheten inom den traditionella handeln har påverkat oss negativt. Kvartal två är normalt alltid vårt svagaste kvartal på året, men i år har vi en tydlig nedgång av försäljningen till traditionella återförsäljare", skriver vd Kristina Lindhe i rapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 47,2 miljoner kronor (54,5). I jämförbara butiker var försäljningen minus 2 procent. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?