Annons

Leveransstörningar slår mot Systembolaget – brist på rosévin och bubbel

De globala leveransstörningarna slår även mot Systembolaget som nu drabbats av varubrist på olika orter i landet, rapporterar Market

Bristen gäller främst säsongsbetonade produkter som rosévin, mousserade vin och vissa ölsorter, uppger pressavdelningen till sajten. 

Foto:Hasse Holmberg/TT

”Men var logistikproblemen uppstår skiftar från dag till dag. De allra flesta butiker har inte problem med leveranserna medan vissa butiker kan ha rätt så omfattande problem”, säger Charlotte Näsström Morén, pressansvarig på Systembolaget till Market. 

Vilka produkter som det råder brist på varierar, men det handlar främst om säsongsbetonade produkter som det är stor efterfrågan på under sommaren, däribland rosévin, mousserande vin och vissa ölsorter, säger Näsström Morén vidare till sajten 

Vad gäller orsaken till leveransproblemen förklarar pressavdelningen att Systembolaget befinner sig i slutet av en komplex logistikkedja.

I takt med allt fler restauranger öppnat upp under sommaren, vilket också innebär semestertider och högsäsong för restaurangnäringen, har transportledet pressats ännu mer eftersom det ”många gånger är samma leverantörer och samma logistikkedja som förser restaurangerna med drycker”, säger Charlotte Näsström Morén till sajten. 

Störningarna kan komma att pågå hela sommaren. 

”Men vi arbetar för högtryck tillsammans med leverantörer och distributörer med att parera och prioritera så att störningarna i den här komplexa logistikkedjan ska drabba butiker och kunder så lite som möjligt. Och för att problemet ska vara löst så snart som möjligt”, säger Charlotte Näsström Morén.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera