ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Leveransproblem tyngde Spotlight-bolaget

Spotlightlistade Recyctecs tidigare genomförda åtgärder för att realisera kostnadsbesparingar har under andra kvartalet fått full effekt.

"Jag kan därför med säkerhet säga att besparingsmålet om 1,2 miljoner kronor på helårsbasis kommer att kunna infrias i sin helhet", kommenterar vd Göran Nylén i delårsrapporten.

Under andra kvartalet uppgick nettoomsättningen till 1,9 miljoner kronor (3,2) och resultat efter finansiella poster blev -3,4 miljoner (-2,3). Bolaget meddelade i slutet av juni att kraftiga störningar i inleveranser av avfallsråvara från leverantören NSO vilket fått stor negativ påverkan på Recyctecs produktions- och leveranstakt.

"Trots ett nu uppdaterat och mer positivt informationsläge (från NSO, reds anm), har detta starkt påverkat verksamheten även detta kvartal. Sammantaget har det skapat 12-15 veckors försening i de riktigt höga inflödena", skriver Göran Nylén.

Efterfrågan på bolagets Earthcare-produkter har varit stabil och produktmixen fortsätter att utvecklas positivt enligt vd:n.

"I jämförelsetal så har vi ökat andelen Earthcare med ytterligare 12 procent från Q4 2018, vilket i min mening är den enda relevanta jämförelsen då Q2 2018 är från en alldeles låg nivå. Vi kan förvänta oss en ytterligare förstärkning av den trenden under året, då vi framgångsrikt förstärkt kundbasen med nya köpande kunder och även en ny geografisk marknad", skriver Göran Nylén.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer