ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lettiska centralbankens chef gripen

Den lettiska centralbankschefen Ilmars Rimsevics har gripits av myndigheten mot korruption (Knab), meddelar premiärminister Maris Kucinskis kansli enligt Reuters.

Bankchefens hem och kontor genomsöktes i fredags, enligt tidigare rapporter från statliga LTV.

USA:s finansdepartement har under veckan anklagat en lettisk storbank för att ägna sig åt massiv penningtvätt åt bland annat bolag med misstänkta kopplingar till Nordkorea, vilket skakat om finanssektorn i Lettland. President Raimond Vejonis har kallat till ett säkerhetsmöte med anledning av "situationen i Lettlands banksektor", rapporterar LTV.

Ekonomiminister Arvils Aseradens säger till lettisk radio att utvecklingen innebär en allvarlig risk för Lettlands internationella rykte och att Rimsevics bör överväga att avgå.

Rimsevics har suttit på posten sedan 2001. Han sitter också med i det beslutande rådet i Europeiska centralbanken (ECB).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer