Annons

Leo Vegas vill nära nog fyrdubbla vinsten till 2020

Spel- och kasinobolaget Leo Vegas släpper nya finansiella mål med sikte på år 2020. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Enligt de nya målen planerar Leo Vegas ha intäkter om minst 600 miljoner euro år 2020 och uppnå minst 100 miljoner euro i ebitda-resultat samma år. 

"Mot bakgrund av en stark organisk tillväxt, och ett flertal förvärv som bidrar till framgången som tillväxtbolag, har styrelsen i Leo Vegas antagit nya finansiella mål för koncernen", motiveras målen i pressmeddelandet. 

Leo Vegas intäkter uppgick till 217 miljoner euro under 2017. Det justerade ebitda-resultatet var 27,9 miljoner euro.

"2015 satte vi målet att nå 300 MEUR i intäkter 2018, det nya intäktsmålet innebär en fördubbling till minst 600 MEUR år 2020 och inkluderar inte eventuella större förvärv. Samtidigt siktar vi på minst 100 MEUR i EBITDA vilket implicerar en justerad vinst per aktie om minst 8 SEK år 2020", säger Gustaf Hagman, Leo Vegas vd. 

Till en sammanställning gjord av SME Direkt i slutet av februari har två analytiker gett bidrag vad gäller år 2020 och snittet av dessa två ligger på 552 miljoner euro vad gäller intäkterna och på 101 miljoner euro i fråga om ebitda. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?