Annons

Lenovo in i vr-kampen

Det är ingen tvekan om att virtual reality är fortsatt hett och nu är även kinesiska Lenovo på gång med ett headset. Det tycks dessutom bli en betydligt billigare enhet än till exempel HTC Vive.

Lenovo uppger att enheten ska kosta under 400 dollar men något lanseringsdatum är ännu inte satt mer än "senare i år", skriver Engadget.

Prislappen kan jämföras med HTC Vive som ligger omkring 800 dollar. Samtidigt ska Lenovos vr-headset ha en vikt på cirka 350 gram vilket är betydligt lättare än de 550 gram som HTC Vive väger. Det är även runt 100 gram lättare än Oculus Rift.

The Verge rapporterar vidare att Lenovos vr-enhet, som visas upp som prototyp vid CES-mässan, också kommer fungera med Microsofts plattform Windows Holographic.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?