1515

Lena Apler: Annie Lööf är min favorit

”Det är bekymmersamt.”

Det säger Lena Apler, investerare och grundare av Collector, om det politiska läget.

Lena Apler, investerare, grundare och just nu tillförordnad vd Collector.
Lena Apler, investerare, grundare och just nu tillförordnad vd Collector.Bild:Jesper Frisk

Lena Apler anser att Sverigedemokraternas opinionsmässiga framgång är en naturlig följd av att allianspartierna inte varit tillräckligt samspelta.

”Det är en naturlig konsekvens om alliansen är svag, att SD tjänar poäng och röster. Det är tråkigt och jag tycker att det här borde vara förutsett av alliansen. Jag beklagar att man inte kunna sluta upp runt ett gemensamt förslag”, säger hon till Di i Almedalen.

Förtroendekrisen för Moderaterna – och därmed partiledare Anna Kinberg Batra - som Di rapporterar om, är bekymmersam säger hon. Att det största allianspartiet är försvagat har inte gynnat något av allianspartierna, anser hon.

Liksom majoriteten av näringslivet har hon ett stort förtroende för Centerledaren Annie Lööf.

”Ja hon är faktiskt min favorit. Jag tycker att hon har gjort ett fantastiskt jobb.

Hon är klar och tydlig, precis vad vi eftersöker. Hon är absolut ett bra alternativ som statsministerkandidat”, säger Lena Apler.

Av de 1100 företagsledarna som deltar i Di-Barometern anser 52 procent av Anna Kinberg Batra bör avgå som Moderatledare, medan 34 procent anser att hon bör stanna kvar.

Centerledaren Annie Lööf får dubbelt så höga förtroendesiffror, 67 procent mot 32 procent för Anna Kinberg Batra. Motsvarande siffra för SD:s Jimmie Åkesson är 24 procent. För statsminister Stefan Löfven är dock förtroendet lägst, 14 procent av näringslivstopparna har svarat att det har förtroende för honom.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?