1515
Annons

Lemne: Offentliga sektorns löner växer för fort

Den offentliga sektorn kan inte fortsätta att öka lönerna mer än industrins normerande avtal. 

Det sade Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne vid en paneldebatt vid Medlingsinstitutets konferens om de samhällsekonomiska förutsättningarna för lönebildningen på tisdagen. 

Foto:Amanda Lindgren, Amanda Lindgren (Di)

"Nu växer lönerna snabbare i offentlig sektor. Det går inte i längden. Vi måste hålla i märket framöver", sade hon. 

Hon sade att det nu är otroligt viktigt att den offentliga sektorn kan höja produktiviteten och göra mer utan att behöva anställa fler och höja lönerna mer än andra.  

"Annars knäcker vi oss allihop. Då blir det att fördela lönesänkningar i stället för löneökningar", sade Carola Lemne och varnade för försvagad konkurrenskraft.

Experterna: ”Gyllene tillfälle” – byt jobb och maxa lönen

Att byta jobb kan ge lönen ett rejält uppsving när inflationen gräver hål i plånboken. Men för att landa drömtjänsten krävs både ett lockande cv och vassa argument.

Två experter tipsar om hur du ska tänka kring jobbyte, lyfter fram det viktigaste men bortglömda cv-knepet och pekar ut vilka knappar det gäller att trycka på i lönediskussionen. 

”Vi kan konstatera att vi har den hetaste sommaren på arbetsmarknaden någonsin. Det är ett gyllene tillfälle”, säger rekryteringskonsulten Anna Arborelius.

Foto:Fredrik Sandberg/TT, LEIF R JANSSON / TT

Slutet på sommaren innebär högsäsong för jobbsökande. Semestern får många att ifrågasätta alltifrån övertidstimmar till pendlingsavstånd och lönenivå.

”Många funderar över hur man kan fortsätta ha det lika bra som på semestern och drömmer om en förändring. Jag tycker att man ska ta tillvara på den lusten och energin”, säger Rebecca Hallberg, som jobbar med rekryteringsmarknadsföring på TNG.

Rebecca Hallberg, TNG.
Rebecca Hallberg, TNG.Foto:Press

Förutsättningarna att lyckas är osedvanligt goda. Åtminstone enligt Manpowers arbetsmarknadsbarometer, som mäter om arbetsgivare förväntar sig ökad sysselsättning. 

”Vi kan konstatera att vi har den hetaste sommaren på arbetsmarknaden någonsin. Det är ett gyllene tillfälle att se sig om efter någonting nytt eftersom det är kandidatens marknad”, säger Anna Arborelius, rekryteringskonsult på Manpower.

Anna Arborelius, Manpower.
Anna Arborelius, Manpower.Foto:Press

Att byta jobb är dessutom ett effektivt sätt att höja sin lön. Ett påslag på 10 procent är inte ovanligt, vilket kan jämföras med 2,1 procent i snitt per år i reallöneökningar under perioden 1995 till 2021. 

I år kan jobbytet vara ett sätt att ducka den reallönesänkning som blir verklighet för många i och med den höga inflationen. Men Rebecca Hallberg avråder från att använda inflationen som argument för att maxa sin lön.

”Det blir ett ganska svagt argument för arbetsgivaren att ta emot, men däremot kan man hänvisa till lönestatistikstatistik som ju kan ha gått upp”, säger hon och får medhåll av Anna Arborelius:

”Alla ställs ju inför inflationen, så det blir inte så slagkraftigt”, säger hon.

Den som vill få upp lönen bör i stället fokusera på att lyfta fram prestation, kompetens och framtida potential, tycker de båda experterna. Arbetsgivare öppnar gärna plånboken för kandidater som är pålästa, visar att de förstår organisationens utmaningar och kan argumentera för att de kan bidra med en lösning.

”Ta reda på mer än det allmänna. Hur går det för bolaget, vad kan vara utmanande för branschen och marknaden framöver och vad kan du komma in med? Visa att du vill hjälpa bolaget framåt”, säger Anna Arborelius och rekommenderar att drämma till med ett relativt högt löneanspråk.  

”För att det ska bli någon form av förhandlingsläge så måste man ta i mer. Det brukar inte bli bra för att man kommer in på för låg nivå, varken för en själv eller för arbetsgivaren som då riskerar en anställd som snabbt går vidare. Så man ska ta i litegrann.”

För att komma så långt krävs dock ett lockande cv. Rebecca Hallberg tipsar om att se det som en trailer, som lyfter fram det viktigaste och sparar detaljerna till senare.

”Ett cv ska inte ge dig jobbet, det ska ge dig en intervju. Den som läser ska bli nyfiken på att veta mer”, säger hon.

Experterna är eniga om att det viktigaste knepet ofta är det som glöms bort: att anpassa det man lyfter fram till vad som efterfrågas i platsannonsen. Ett bra cv är dessutom luftigt och lättläst, med ett språk som går att förstå även utanför organisationen.

”Många krånglar till det, så att det blir plottrigt och är svårt att få ett grepp om kompetensprofilen. Nyckeln är att göra det lätt för rekryterare att orientera sig så att man tar sig igenom en första gallring ”, säger Rebecca Hallberg.

Samtidigt krävs ett ”spetsigt” cv för att sticka ut, tycker Anna Arborelius. En chef kan till exempel specificera hur stora organisationer den lett och lyfta fram tydliga resultat. 

”Att vara generell och tro att cv:t talar för sig själv är förlegat. Du måste paketera ditt cv och personliga brev så att du säljer in dig själv”, säger hon.

Men till lycka för alla som har jobbsökarångest finns en genväg som är tillåten: att länka till sin Linkedin i stället för att utforma ett cv och personligt brev på egen hand. Till skillnad från ett högst generellt personligt brev ses det inte som ett tecken på lathet.

”Nej absolut inte! I dag är det likvärdigt ett cv och kan till och med ge fördelar”, säger Rebecka Hallberg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera