Annons

Leksaksjätte stänger ytterligare 200 butiker

Leksakskedjan Toys R Us planerar att stänga ytterligare 200 butiker i USA efter en svag julhandel, rapporterar Wall Street Journal.

Bolaget meddelade redan i januari att cirka 180 butiker skulle ryka på grund av den svaga försäljningen. Beslutet väntades omfatta ungefär 4.500 anställda och krympa butiksbeståndet med 20 procent.

Men nu är alltså fler nedläggningar aktuella och om de verkställs kommer Toys R Us att lämnas kvar med hälften av de butiker man hade innan ansökningen om konkursskydd.

Personer med insyn sade till affärstidningen att diskussionerna inom företaget är pågående och att den slutliga siffran kan komma att ändras.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?