1515
Annons

Le Pen skärper tonen mot invandrare

Ledaren för den franska extremhögern, Marine Le Pen, vill förbjuda barn till illegala invandrare att gå i skola. Det är ett av många tuffa förslag om att begränsa samhällsservicen för utlänningar.

"Jag har ingenting emot utlänningar, men jag säger till dem: om ni kommer till vårt land, vänta er inte att bli omhändertagna, vårdade och att era barn ska få gratis utbildning", sade Le Pen på en konferens i Paris på torsdagen.

"Det är slut på det nu", tillade hon.

Hon sade också att varje utlänning som utnyttjar det offentliga utbildningssystemet utan att betala skatt i Frankrike ska tvingas bidra.

"Vi kommer att förbehålla våra ansträngningar och vår nationella solidaritet de ödmjukaste, blygsammaste och fattigaste bland oss", sade hon.

Le Pen påstod felaktigt att vem som helst över 65 år kan komma till Frankrike och kräva äldreomsorg och socialbidrag.

Nationella fronten uppfattar sig som en del av en global revolt mot invandring, etablerade politiska partier och globalisering exemplifierad genom Donald Trumps valseger i USA.

Enligt opinionsmätningarna kommer Le Pen att klara sig till andra omgången i presidentvalet i maj, men bli besegrad av Republikanernas kandidat François Fillon.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?