Lavrov om Stefan Löfvens farhågor: Barnsligt

Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov avfärdar statsminister Stefan Löfvens farhågor att Ryssland kan komma att försöka påverka det svenska valet.

Bild:TT

Lavrov kallar i en intervju med den amerikanska tidskriften The National Interest - som Dagens Nyheter citerar - USA:s påståenden om ryska cyberattacker inför presidentvalet "fullständigt grundlösa". Därefter tillägger han:

Förresten läste jag i går om att den svenska statsministern har blivit nervös över att också de har val snart och att Ryssland till 100 procent kommer att blanda sig i dem, säger Lavrov.

Stefan Löfven (S) sade i januari han inte utesluter att Ryssland kan komma att försöka påverka det svenska valet 2018. En farhåga han upprepade på DN Debatt för en vecka sedan:

"Exempel finns i den amerikanska valrörelsen, men också inför de tyska och franska valen i år. Ryssland har öppet pekats ut. Det finns inget som säger att framtida svenska val kommer att vara fredade. Tvärtom ser vi redan i dag tydliga tecken på försök att påverka till exempel vår säkerhetspolitik".

"Det är barnsligt, ärligt talat. Antingen lägger man några fakta på bordet eller så försöker man undvika uttalanden som gör en generad", kontrar nu Sergej Lavrov.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?