1515
Annons

Lauritz kallar till extrastämma

Auktionsföretaget Lauritz.com kallar till extrastämma för att få mandat att på olika sätt ta in nytt kapital.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Dels föreslår styrelsen ett mandat att ge ut upp till 50 miljoner aktier utan företrädesrätt för befintliga aktieägare. Mandatet föreslås gälla i fem år.

Vidare vill styrelsen ha mandat att ingå avtal med en eller flera aktieägare om att aktieägaren säljer aktier på marknaden och samtidigt köper motsvarande antal nya aktier från Lauritz.com.

"Syftet är att underlätta en enkel procedur där företaget när som helst under en ettårsperiod i relativt små proportioner lämpliga för mindre investerare och till en låg kostnad kan ge ut nya aktier och därmed ta in ytterligare kapital", uppger Lauritz.

Extrastämman planeras att hållas den 23 mars.

Lauritz.com meddelade nyligen att bolaget siktar på att locka nya köpare - och även nya aktieägare - genom att införa en särskild rabatt.

Firmans erbjudande är att ägare av minst 5.000 aktier får sälja och köpa ett valfritt föremål i kvartalet under ett års tid, utan att behöva betala försäljningskommission eller köparpremie upp till ett värde av 5.000 danska kronor per affär.

Lauritz.com inledde i februari en strategisk och en finansiell översyn i spåren av sjunkande försäljning och lönsamhet.

Musk i blåsväder efter Twitterinlägg om Ukraina

Teslagrundaren Elon Musk får vass kritik efter att ha skrivit flera Twitterinlägg om de olagligt annekterade områdena i Ukraina.

Elon Musk.
Elon Musk.Foto:Patrick Pleul/AP

Musk gjorde en omröstning där han bland annat skrev:

”Ukraina-Ryssland fred: – Gör om omröstningarna i de annekterade regionerna med FN:s tillsyn. Ryssland lämnar om folket vill det. – Krim blir formellt en del av Ryssland, som det varit sedan 1783 (tills Chrusjtjovs misstag)”.

Twitteranvändare kunde sedan rösta ja eller nej.

Ryssland annekterade olagligen ukrainska Krim 2014.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj svarar med en egen, syrlig omröstning på Twitter.

”Vilken Elon Musk tycker du om mer?” med alternativen ”En som stöttar Ukraina” och ”En som stöttar Ryssland”.

Musks Twitterinlägg möts också av upprörd kritik från Ukrainas ambassadör i Tyskland, Andrij Melnyk.

”Dra åt helvete är mitt mycket diplomatiska svar till dig Elon Musk”, och ”Det enda det här kommer leda till är att ingen ukrainare NÅGONSIN kommer att köpa din j...a Teslaskit”, skriver han.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera