1515

Lauritz auktionsintäkter föll med 7,7 procent i tredje kvartalet

Auktionshuset Lauritz.com, listat på First North, hade auktionsintäkter på 156 miljoner danska kronor under det tredje kvartalet 2018 (170).

Den nära 8-procentiga nedgången i auktionsintäkter berodde dels på det extremt varma sommaren, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Detta ledde i sin tur till att bolagets totala intäkter sjönk till 23,7 miljoner danska kronor, från 32,1 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

"Försäljnings- och marknadsföringsinitiativ intensifieras nu ytterligare för att säkra ett högt inflöde av auktionsobjekt under det fjärde kvartalet som normalt är starkt. Men som en konsekvens av utvecklingen under tredje kvartalet har vi nu valt en mer försiktig hållning till det fjärde kvartalet i vår prognos för helåret", skriver Lauriz.com.

Ebitda-resultatet under det tredje kvartalet blev 0 miljoner danska kronor (-4,4).

Förbättringen i ebitda är främst ett resultat av kostnadssänkande åtgärder och avyttrad verksamhet, skriver bolaget i sin delårsrapport.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?