Annons

Lättnadsrally på saudiska börsen

En försenad notering av oljejätten Saudi Aramcom satte fart på den saudiska börsen som gick bäst av alla Mellanösterns börser i söndagens handel.

Foto:Hasan Jamali

I fredags blev det känt att noteringen av den saudiska oljejätten Saudi Aramco har blivit försenad. Börsintroduktionen som var planerad till november kan komma att ske ”flera veckor” senare, enligt Financial Times källor.

Förseningen fick placerare att dra en suck av lättnad, många har sålt andra aktier för att kunna köpa Saudi Aramco och nu lättade säljtrycket. 

Riyadh-börsens Tadawul All Share Index steg 2 procent på söndagen och återhämtade därmed en del av veckans tidigare nedgångar. Bankerna National Commercial Bank och Al Rajhi Bank var draglok i den breda uppgången. 

Börserna i Dubai, Kuwait, Qatar och Abu Dhabi tappade mellan 0,1 och 0,8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?