1515
Annons

Lättare få ersättning vid flygkrångel

Alla som har tjafsat med ett lågprisbolag vet vilket mindre helvete det kan vara att bli korrekt kompenserad när flyget varit försenat eller inställt. För att göra hanteringen enklare lanserar Konsument Europa tjänsten flygkalkylatorn — och den gäller förstås alla flygbolag.

Enligt EU-regler kan passagerare som drabbas av försenat, inställt eller överbokat flyg ha rätt till ekonomisk kompensation på upp till 600 euro från flygbolaget, förutom hjälp av bolaget på plats.

Många upplever dock att det är svårt att förstå reglerna, som till exempel vad man har rätt att kräva och var kravet ska skickas. Allt detta ska flygkalkylatorn underlätta är tanken. Tjänsten nås via www.konsumentverket.se.

Klagomålen på flyget ökade under 2017 för tredje året i rad. 2015 gällde 16,3 procent av klagomålen riktade mot flyget för att i fjol nå 30,4 procent, enligt ett pressmeddelande från Konsument Europa.

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera