Las Vegas-mogul anklagas för sextrakasserier

Steve Wynn, Las Vegas-mogulen som driver ett Kasino med samma namn, anklagas för sexuella trakasserier, enligt tidningen Wall Street Journal.

Omkring 150 anställda vittnar i tidningen om hur Wynn under flera decennier använt sin makt för att pressa bland andra massörer och manikyrister till att ha sex med honom. De vittnar även om olämpliga kommentarer, tafsande och tjat om sex.

Företagets styrelse har inrättat en specialkommitté som ska utreda anklagelserna, som fått aktiekursen att rasa mer än tio procent.

Wynn själv nekar.

"Tanken på att jag någonsin skulle ha begått övergrepp mot någon kvinna är orimlig. Vi lever i en värld där människor kan komma med anklagelser, oavsett om de är sanna eller inte, och en person lämnas där med valet att antingen genomlida förolämpande publicitet eller ge sig in i flera år långa rättsliga strider", säger han i ett uttalande. Enligt företaget skyller han på sin ex-fru Elaine Wynn, som han är i en utdragen tvist med.

Det finns också politiska implikationer. Wynn utsågs i januari förra året till ordförande för en finanskommitté inom det Republikanska partiet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?