1515
Annons

Las Vegas-mogul anklagas för sextrakasserier

Steve Wynn, Las Vegas-mogulen som driver ett Kasino med samma namn, anklagas för sexuella trakasserier, enligt tidningen Wall Street Journal.

Omkring 150 anställda vittnar i tidningen om hur Wynn under flera decennier använt sin makt för att pressa bland andra massörer och manikyrister till att ha sex med honom. De vittnar även om olämpliga kommentarer, tafsande och tjat om sex.

Företagets styrelse har inrättat en specialkommitté som ska utreda anklagelserna, som fått aktiekursen att rasa mer än tio procent.

Wynn själv nekar.

"Tanken på att jag någonsin skulle ha begått övergrepp mot någon kvinna är orimlig. Vi lever i en värld där människor kan komma med anklagelser, oavsett om de är sanna eller inte, och en person lämnas där med valet att antingen genomlida förolämpande publicitet eller ge sig in i flera år långa rättsliga strider", säger han i ett uttalande. Enligt företaget skyller han på sin ex-fru Elaine Wynn, som han är i en utdragen tvist med.

Det finns också politiska implikationer. Wynn utsågs i januari förra året till ordförande för en finanskommitté inom det Republikanska partiet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera