ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Lars Ohly: Jag får inget jobb

  • Lars Ohly. Foto: TT

Tillvaron utanför politiken har inte varit lätt för Lars Ohly. För Sveriges Radio berättar den tidigare vänsterledaren att han blivit nobbad av 15 olika arbetsgivare under de senaste åren.

Lars Ohlys liv utanför rikspolitiken blev svårare än han föreställt sig, berättar han i Sveriges Radios P1. Trots de erfarenheter han samlade på sig under tiden som partiledare för Vänsterpartiet mellan 2005 och 2012 tycks han nämligen inte vara särskilt attraktiv på arbetsmarknaden.

”Jag har misslyckats hittills med de 15 jobb jag har sökt”, säger Lars Ohly i P1.

Efter att ha ersatts av Jonas Sjöstedt som Vänsterpartiets ansikte utåt behöll Lars Ohly sin roll som ledamot i riksdagen under ett par år. Men alltsedan valet 2014 har han alltså varit arbetslös.

”Vänsterpartister är inte lika attraktiva på den privata arbetsmarknaden som moderater eller socialdemokrater.”

”Och ibland får jag höra att jag är överkvalificerad”, tillägger han senare i intervjun med P1.

Sedan 1994, när han på allvar klev in i politiken, hade Lars Ohly varit tjänstledig från sitt jobb som tågvärd på SJ. Han hade hoppats på att kunna återvända till företaget efter sin politikerkarriär. Men i stället blev han uppsagd. 

”Jag såg inte möjligheten att jobba på tågen, så igenkänd som jag är. Därför föreslog jag att man kunde fixa någonting annat. Men det ville de inte”, säger han i P1.

I stället har han fortsatt att hjälpa Vänsterpartiet på ideell basis. Ohly berättar att han står i regelbunden kontakt med partiledningen i diverse olika frågor, bland annat om hur partiet utåt sett ska framställas för väljarna.

Men snart kanske partiet inte kan räkna med lika mycket hjälp från sin tidigare partiledare. Lars Ohly avslöjar nämligen att han har ett nytt uppdrag "på gång".

”Jag hoppas det går i lås”, säger han till Sveriges Radio, utan att specifikt vilja nämna den potentiella arbetsgivaren.

Tyck till