Annons

Lars Förberg köper i ABB

Lars Förberg köpte 6.494 aktier i ABB, där han är styrelsemedlem, den 16 november. Aktierna köptes till kurs 23:37 schweizerfrancs, vilket ger ett totalt värde på transaktionen om nära 1,3 miljoner kronor.

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Tidigare har av insynslistan framgått att ABB:s ordförande den 16 november köpte aktier i ABB för motsvarande 4,9 miljoner kronor och även andra i styrelsen, bland dem Jacob Wallenberg, köpte då aktier.

Lars Förberg är partner i aktivitetsfonden Cevian och valdes in i ABB:s styrelse i april i år.

Cevian är näst största ägare i ABB efter Investor. Enligt ägardatatjänsten Holdings ägde Cevian 5,2 procent i ABB, 116 miljoner aktier, per 17 april 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?