ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Länsstyrelsen ger Naturvårdsverket medhåll i kritiken mot Preem

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil.

Di har tidigare rapporterat om att Naturvårdsverket skickat in en formell underättelse till regeringen, under juni månad, att se över om den planerade utbyggnaden krockar med Sveriges klimatmål. Länsstyrelsen ansluter nu till Naturvårdsverket och gör bedömningen att utbyggnaden gör det närmast omöjligt för dem att nå de regionala klimatmålen till 2030.

I ett pressmeddelande skriver de att "Preems nya verksamhet ger så stora utsläpp av koldioxid att hela utsläppsminskningen sedan 1990 riskerar att bli noll".

Ärendet ligger i dag på Mark- och miljööverdomstolen som tidigare godkänt utbyggnaden, men en överklagan av det beslutet har beviljats prövning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer