ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Länsförsäkringar höjer boräntorna

  • Foto: Robin Benigh

Länsförsäkringar höjer nu sina räntor för bolån.
Det är räntor med bidningstider från tre år som drabbas.

I onsdags valde riksbanken att lämna styrräntan oförändrad på minus 0,5 procent. Däremot flaggade direktionen för en höjning under det andra halvåret i år.

Nu går Länsförsäkringar, med omkring 250.000 bolånekunder, ut och höjer några av sina boräntor.

Medan banken lämnar den rörliga räntan, ettåringen och tvååringen oförändrade höjer Länsförsäkringar räntan med 0,10 procentenheter på lån med treåriga och fyraåriga bindningstider. Femåringen höjs med 0,15 procentenheter och bundna räntor på sju och tio år höjs med 0,10 procentenheter.  

Bakgrunden till ändringarna är förändrade marknadsräntor, skriver Länsförsäkringar i ett pressmeddelande.

För närvarande ligger bankens tre månaders rörliga ränta på 2,03 procent, ettåringen på 2,04 procent och tvååringen på 2,06 procent. 

Från och med den 19 februari kommer räntan med tre års bindningstid att ligga på 2,10 procent, fyraåringen på 2,33 procent, femåringen på 2,45 procent, sjuåringen på 2,98 procent och tioåringen på 3,40 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer