Annons

Länsförsäkringar höjer boräntorna

Länsförsäkringar höjer nu sina räntor för bolån.
Det är räntor med bidningstider från tre år som drabbas.

Bild:Robin Benigh

I onsdags valde riksbanken att lämna styrräntan oförändrad på minus 0,5 procent. Däremot flaggade direktionen för en höjning under det andra halvåret i år.

Nu går Länsförsäkringar, med omkring 250.000 bolånekunder, ut och höjer några av sina boräntor.

Medan banken lämnar den rörliga räntan, ettåringen och tvååringen oförändrade höjer Länsförsäkringar räntan med 0,10 procentenheter på lån med treåriga och fyraåriga bindningstider. Femåringen höjs med 0,15 procentenheter och bundna räntor på sju och tio år höjs med 0,10 procentenheter.  

Bakgrunden till ändringarna är förändrade marknadsräntor, skriver Länsförsäkringar i ett pressmeddelande.

För närvarande ligger bankens tre månaders rörliga ränta på 2,03 procent, ettåringen på 2,04 procent och tvååringen på 2,06 procent. 

Från och med den 19 februari kommer räntan med tre års bindningstid att ligga på 2,10 procent, fyraåringen på 2,33 procent, femåringen på 2,45 procent, sjuåringen på 2,98 procent och tioåringen på 3,40 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?