Annons

Landslagsstjärna trogen Di-läsare: ”Ekonomi ett intresse”

Den svenska handbollsstjärnan Jim Gottfridsson oturliga skada gör att han missar de avgörande matcherna i handbolls-VM.

Som tröst vill därför Dagens industri muntra upp landslagets ekonomi- och börsintresserade spelmotor med en årsprenumeration på tidningen.

Jim Gottfridsson på väg till Stockholm där han ska ansluta till laget.
Jim Gottfridsson på väg till Stockholm där han ska ansluta till laget.Foto:Privat

Det svenska handbollslandslaget har charmat Sverige och på fredagskvällen klockan 21 är det dags för semifinal mot Frankrike i handbolls-VM. Men en som tyvärr saknas i matchtruppen är stjärnan Jim Gottfridsson som drabbades av en oturlig handfraktur i kvartsfinalen mot Egypten.

Inför kvartsfinalen lade handbollslandslaget ut en bild på Instagram där Jim Gottfridsson på tåget syntes läsa en Dagens industri.

Foto:Privat

Som tröstpris till nyckelspelaren, som blev mycket bedrövad över skadan och att inte kunna fullfölja turneringen, har Dagens industri därför valt att ge bort en årsprenumeration till den svenska landslagsstjärnan.

Hur länge har du läst Di?
”Sedan ungefär fem år tillbaka”, säger Jim Gottfridsson.

Varför läser du och vad intresserar dig mest?
”Jag har mycket tid på bussen till och från bortamatcher och tycker att det är spännande att lära mig nya saker. Ekonomi har blivit ett intresse och jag tycker att det är kul att lära mig mer om ekonomin runt om i världen, aktier, fonder och valutor.”

Har du några favoritaktier just nu?
”Jag satsar ganska brett och försöker hålla mig uppdaterad, men Tesla är en favorit jag haft på sistone”, säger Jim Gottfridsson.

Han opererades i Göteborg på fredagen, vilket gick smidigt, och nu väntar två-tre månaders läketid. Men först skyndar Gottfridsson upp till Stockholm för att återansluta till landslaget och stötta från sidlinjen i fredagens semifinal mot Frankrike.

Jim Gottfridsson ledde Sverige till EM-guld 2022 och han utsågs till MVP, mest värdefulla spelare, i turneringen. Till vardags är den svenska landslagsstjärnan proffs i tyska klubben SG Flensburg-Handewitt.

”Dagens industri skriver dagligen om näringlivets ledare. Jim Gottfridsson verkar vara en inspiratör och pådrivare. På redaktionen, där det snackas en hel del handboll, kände vi bedrövelse med honom när han blev skadad och vi vill därför göra hans konvalescens mer innehållsrik tillsammans med oss på Dagens industri”, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri och en gång i tiden medioker kantspelare i Arbrå HK.

Innehåll från XledgerAnnons

Experten: Så samlar du all data – och ökar lönsamheten

Allt på samma ställe, högre effektivitet – och ökad lönsamhet.

Här är expertens bästa råd för att lyfta företaget.

– Med rätt underlag kan du snabbare ta beslut och framför allt ta rätt beslut, säger Thomas Falk, vd hos molnbaserade affärssystemet Xledger.

Få kontroll och översikt över din verksamhet med ett affärssystem i molnet

Hur många system har ni på företaget? Ett för HR, ett annat för ekonomi, ett tredje för tidsrapportering och ett fjärde för CRM?

– En del vill inte lägga alla ägg i samma korg, men har du inte behov av superspecialiserade system för just din industrivertikal, går det absolut att samla all nödvändig och relevant data i samma affärssystem, säger Thomas Falk och fortsätter:

– I de fall man ändå behöver olika affärskritiska plattformar tror jag på en modell där dessa kan prata med varandra. Då får man leva med att vissa delar kanske inte kan skräddarsys exakt, men allt är ändå molnbaserat.

Enligt honom har just molnbaserade affärssystem stora fördelar mot andra varianter:

– Jag talar i egen sak, men du kan alltid lita på datan. Du har alltid rätt data och du kommer snabbt åt den. Vi gillar ordet realtid och det är precis vad du får. Vi har kunder vars bokslutsprocesser gått från sju-åtta dagar till en-två. Du kan agera på ett helt annat sätt.

Thomas Falk är vd hos molnbaserade affärssystemet Xledger.
Thomas Falk är vd hos molnbaserade affärssystemet Xledger.

Den digitala hotbilden mot företag och organisationer är ett annat argument för molnbaserade system, anser Falk:

– Det pratas mycket om säkerhet idag, med rätta. En äkta molnlösning har stora fördelar gällande säkerheten. Det är kraftfulla hårdvarusystem som i princip aldrig går ner och vi har flera höga säkerhetscertifieringar.

Dessutom tillkommer kostnader för säkerhet och IT om du själv ska ansvara för. Det är en kännbar post i utgifterna som man slipper, säger han.

En annan fördel är att manuellt redovisningsarbete kan automatiseras, påpekar Thomas:

– Många manuella processer, som fakturering, är bortbyggda. Det kan AI ta hand om. Istället kan medarbetarna titta på trendanalyser, förstå verksamheten bättre och i slutändan få ett effektivare företag, säger han och lägger till:

– Det är svårt att sätta exakta siffror, men vi har kunder som kunnat sänka sina kostnader med 20-30 procent inom de här områdena tack vare automatiseringen.

I slutändan kokas valet av affärssystem ner i kronor och ören – där har Xledger ytterligare fördelar mot andra, menar Falk:

– Det är fördelarna med skalbaret som avgör. Du får allt i samma databas, en hög grad av automatisering och AI, det är lätt att skapa insikter och rapporter. Det är ett modernt och högeffektivt system med en ärlig affärsmodell, du betalar bara för det du använder. Och behöver du skala upp eller ner så går det enkelt att lösa.

Varför väljer företag Xledgers system, tror du?

– När vi frågar nya kunder om anledningarna till att byta system återkommer nästan alltid tre huvudargument: Effektivisering, digitalisering, modernisering. Därefter listar många kostnad och säkerhet. Personligen tycker jag alla punkterna väl sammanfattar det Xledger vill stå för.

Allt i ett system – läs mer om Xledger här

 

Mer från Xledger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xledger och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera