1515

Lammhults: Minskad omsättning beror på många projekt

Att Lammhults omsättning minskade 5 procent organiskt under det andra kvartalet, mot +2 procent för hela det första halvåret, berodde främst på att "en större andel projekt realiseras under andra halvåret i år inom Public Interiors och Fora Forms Kultursegment".

Det framgår av bolagets halvårsrapport i vilken bolaget rapporterade om en nettoomsättningsökning om 24 procent för det första halvåret men 13 procent under det andra kvartalet.

"Flertalet av våra bolag visade tillväxt och god orderingång (under det andra kvartalet red. anm) (…) vi ser generellt en positiv utveckling på våra marknader. Trenden är att en allt större del av projekten realiseras, och därmed faktureras, under andra halvåret. Det gäller framför allt affärsområdet Public Interiors, men också Fora Forms Kultursegment inom Office & Home Interiors", skriver vd Fredrik Asplund i rapporten.

Han för vidare fram att marknadsläget totalt sett är "fortsatt positiv", att bolaget hade en "stabil orderstock vid halvårsskiftet samt en positiv utveckling av bruttomarginalen i bolagen" varpå Lammhults är "trygga i att leverera fortsatt lönsam tillväxt".


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?