Läkemedelsbolagets nya vd lönedumpas

Nya chefen för brittiska läkemedelsbolaget Glaxosmithkline, Emma Walmsley, får runt 25 procent lägre lön än sin föregångare Andrew Witty.

Bild:TT

Det skriver Guardian, som citerar ett meddelande från bolaget där det framgår att Glaxosmithklines ägare bett styrelsen att hålla chefslönerna i strama tyglar.

Trots att Emma Walmsley alltså får mindre i lönekuvertet handlar det inte om någon låg lön: hennes ersättning, som delvis är prestationsbaserad, ligger på motsvarande maximalt 100 miljoner svenska kronor om året.

Emma Walmsley har tidigare varit chef för GSK:s division för receptfria produkter som till exempel tandkrämen Sensodyne och det smärtdämpande medlet Panodil. När hon tillträder vd-tjänsten i april blir hon den mäktigaste kvinnan i läkemedelsindustrin globalt, enligt tidningen.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?