1515

Läkemedelsbolaget blir årets första börsnotering

Oncopeptides, ett läkemedelsföretag i forsknings- och utvecklingsfas som utvecklar cancerläkemedel, avser att i samband med en ägarspridning noteras på Nasdaq Stockholms huvudlista, Mid Cap. Priset i erbjudandet är satt till 46 kronor per aktie.

stockDet framgår av ett pressmeddelande.

Beräknad första dag för handel i bolagets aktier är den 22 februari 2017.

Oncopeptides har tillsammans med huvudägarna Healthcap och Industrifonden beslutat att genomföra en ägarspridning genom en nyemission om 650 miljoner kronor, med en övertilldelningsoption på 98 miljoner kronor som möjliggör sammanlagt 748 miljoner kronor. Det ger ett värde på 1,6-1,7 miljarder kronor efter att noteringen är fullföljd.

Syftet med transaktionen uppges vara att främja Oncopeptides fortsatta utveckling av produktkandidaten Ygalo, det första målsökande cytostatikat mot multipelt myelom. Ygalo nu går nu in i klinisk fas 3, med målsättningen att bli förstahandsval för behandling av multipelt myelom i sen fas. Multipelt myelom är en form av hematologisk cancer.

Gladiator, SEB-Stiftelsen och Carnegie Asset Management (tillsammans "Cornerstone Investors") har åtagit sig att, på vissa villkor, köpa aktier i erbjudandet motsvarande totalt 196 miljoner kronor. Vidare har huvudägarna åtagit sig att, på vissa villkor, köpa aktier i erbjudandet motsvarande totalt 40 miljoner.

Sista teckningsdag är 20 februari för privatpersoner och den 21 februari för institutioner.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?