1515

Läkemedelsbolag rapporterar positivt studieresultat

Bristol Myers Squibb rapporterar positiva studieresultat från studierna Checkmate 17 och 57 i fas 3 för behandling av icke småcellig lungcancer med immunterapiläkemedlet Opdivo jämfört med docetaxel som marknadsförs av Sanofi under varumärket Taxotere.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Checkmate 17 visade på att 16 procent av patienterna levde efter tre års behandling, jämfört med 6 procent i greppen med docetaxel.

Den andra studien, Checkmate 57, visade på att 18 procent av patienterna levde efter tre år jämfört med 9 procent i gruppen som behandlades med docetaxel.

Inga nya biverkningar uppmärksammades i treårsuppföljningen i de båda studierna.

Studierna kommer att presenteras vid cancerkongressen ESMO i Madrid den 10 september.

Astra Zeneca utvecklar immunterapipreparatet Imfinzi för behandling av ett flertal olika cancerformer, däribland icke småcellig lungcancer.

Astra Zenecas Mystic-studie visade i slutet på juli att det primära målet om progressionsfri överlevnad inte uppnåddes i de första interimsresultaten av studien. Under det första halvåret 2018 väntas resultat kring total överlevnad.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?