1515

Läkemedelsbolag föll på uppskjutet börsbyte

På fredagen meddelades det att Immunicums förestående notering på Stockholmsbörsens huvudlista skjuts upp. Marknaden såg surt på beskedet och aktien backade med över 6 procent på First North.

Immunicums planerade listbyte till Nasdaq Stockholm senareläggs. Det meddelade börsens bolagskommitté sent på fredagseftermiddagen.

På beskedet föll det för närvarande First North-noterade läkemedelsbolagets aktiekurs. Immunicum handlades vid stängning till 21,90 kronor, ett fall på 6,4 procent.

I samband med beskedet om en bordläggning antydde dock börsens bolagskommité att Immunicum gjort framsteg i sitt arbete med bolagsstyrning och informationsgivning. 

Därmed förefaller nu Immunicum vara närmare att motsvara de krav som huvudlistan ställer. Men innan ett slutgiltigt beslut meddelas måste bolaget först uppvisa en längre period av korrekt tillämpning, meddelar Nasdaq.

På forskningsnivå utvecklar Immunicum läkemedel för cancerbehandling. I december 2016 godkändes bolagets fortsatta studier kring ett nytt cancervaccin av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA.

I ett pressmeddelande skriver Immunicum själva att de förväntar sig ett definitivt besked om en huvudlistning under det tredje kvartalet 2017.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?