Annons

Läkemedelsbolag ansöker om listbyte

Infant Bacterial Therapeutics (IBT) har ansökt om listbyte från First North till Nasdaq Stockholm. Bytet väntas bli godkänt under våren 2018. 

Det framgår av bokslutsrapporten för 2017.

Bolagets fas 3-studie kommer att inledas med den första patientrekryteringen under våren 2018. Bolaget utvärderar nu finansieringslösningar för IBP-9414, antingen licensiering av läkemedelskandidaten eller nyemission.

IBT:s läkemedelskandidat, IBP-9414 som ska förebygga nekrotiserande enterokolit, ett akuttillstånden i mag-tarmkanalen hos mycket för tidigt födda, har i en säkerhets-och tolerabilitetsstudie påvisat jämförbara resultat som i placebogruppen. Bolaget kan därmed gå vidare till fas 3.

Under det fjärde kvartalet, genomfördes en riktad emission vilken inbringat 104,5 Mkr. I januari 2018 beslutades på en extra bolagsstämma att genomföra en företrädesemission på cirka 440 miljoner kronor.

Bolagets kapital bedöms tillräckligt för genomförande av det som kvarstår av utvecklingsprogrammet för registrering av IBP-9414. Bolaget hade vid 2017 års utgång en kassa på 158 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?