1515

Läkemedelsaktien rusar 30 procent

Forskningsframsteg kring ett artrospreparat får läkemedelsbolaget Medivir att tokrusa på tisdagens Stockholmsbörs. Aktien lyfte med som mest dryga 30 procent på tisdagsmorgonen.

Bild:Colourbox

Medivirs besked om ett genombrott för preparatet MIV-711 mot artros får börsen att jubla.

Glädjen får extra skjuts av att Erik Penser Bank efter nyheten snabbt meddelat att banken höjer sin totala styckesvärdering, SOTP, för Mediviraktien till 135 kr från tidigare 86 kr.

Aktien handlades hela 27 procent upp till omkring 76,50 kr under tisdagens förmiddag på Stockholmsbörsens Small Cap.Men det är fortfaradne en bra bit kvar till årshögsta på dryga 86 kr från i januari.

Mediviraktien är fortfarande på minus sedan årsskiftet, men tisdagens lyft innebär att kurstappet hittills i år reducerats med två tredjedelar till omkring 9 procent.

Medivir meddelar positiva så kallade topline-resultat för preparatet MIV-711-201, i den första fas 2a-studie där 6 månaders behandling hos patienter med måttlig knäartros utvärderas.

”MIV-711 är under utveckling som sjukdomsmodifierande artrosläkemedel och studien visar positiv påverkan på ledstrukturer”, skriver Medivir i ett pressmeddelande.

”Eftersom kliniska data visar att MIV-711 har potential att bli det första sjukdomsmodifierande läkemedlet för behandling av artros, har Medivir anlitat rådgivare för att identifiera en partner för den fortsatta utvecklingen av MIV-711", fortsätter bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?