ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Mitt bolag bidrar

Läkarbemanningsföretaget Flexcare hakar på Akelius

  • Allan Hadrous.

Det nystartade läkarbemanningsbolaget Flexcare väljer att haka på Roger Akelius utmaning, som lovat dubbla alla pengar som går till Läkare utan gränser i december. FlexCare vill med sitt bidrag uppmana fler företag till mer kreativitet inom välgörenhet.  

FlexCare tackar Akelius för utmaningen och trots att det nystartade bolaget ännu inte gjort sitt första bokslut väljer de att skänka 10.000 kronor. FlexCare jobbar med läkarbemanning och välgörenhet ligger grundaren Allan Hadrous varmt om hjärtat. Hälften av pengarna går till Läkare utan gränser.

”Det passar bra ihop med vår bransch. Eftersom vi jobbar med läkare generellt, blir det naturligt att hjälpa en organisation som Läkare utan gränser som hjälper de värst drabbade i hela världen. Vi vill också signalera till läkarna att det här är något bra, som kan vara värt att satsa på i den egna karriären och ansluta sig till” säger Allan Hadrous, vd för FlexCare.

Den andra halvan går till en investering i en ny bolagsidé vars syfte är att hela vinsten ska gå till välgörenhet – kort och gott: välgörenhetsinvesteringar.

”Hela syftet med detta är att vi vill sätta igång ett ny-tänk i hjälpsammanhang, där syftet är att all vinst ska återinvesteras”, säger Allan Hadrous.

Allan Hadrous poängterar att det är ett extremt orättvist utgångsläge för många i världen just nu och att vi i Sverige har det väldigt bra. Därför är det viktigt att skänka pengar till välgörenhet, speciellt stora bolag med kapital.

”Vi vill se fler sociala bolag och utmanar Akelius med flera att sätta igång välgörenhetsinvesteringar som ger mest utdelning till de mest drabbade. De kanske redan har en idé, men vi har redan en bra start” säger Allan Hadrous.

#mittbolagbidrar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer