1515

Lägsta dödstalet i New York på två veckor

Delstaten New York med officiellt nästan 13.400 döda till följd av coronaviruset har blivit USA:s epicentrum för pandemin. Men en liten ljusning kan – kanske – anas.

Foto:John Minchillo

Guvernören Andrew Cuomo har under sina dagliga presskonferenser sett alltmer plågad ut. Men på lördagen fanns en antydan till försiktig optimism hos honom. 

Enligt den officiella statistiken har 540 människor rapporterats ha avlidit till följd av viruset det senaste dygnet, vilket är den lägsta siffran på två veckor. Cuomo hoppas att kulmen över antalet döda per dygn kan ha nåtts i delstaten som har cirka 20 miljoner invånare.

”Vi är inte på platån längre, men vi är fortfarande inte i ett bra läge”, varnade han dock, och påminde om att mer än 2.000 människor det senaste dygnet lagts in för sjukhusvård på grund av coronaviruset.

I delstaten råder bland annat en stanna hemmaregel fram till den 15 maj.

De senaste dagarna har Cuomo skarpt kritiserat president Donald Trump för dennes olika uttalanden om hur restriktioner kopplade till pandemin ska hanteras av delstaterna.

Men på lördagens pressträff var tonen mer försonlig.

”Nu är det inte tid för politik”, sade Cuomo, som är demokrat medan Trump är republikan.

”Hur kan en situation som är illa snabbt bli värre? Jo, genom att politisera alla känslor. Dit ska vi inte gå. Låt oss hålla ihop. Och låt oss arbeta oss igenom detta.”


Innehåll från HP Sverige ABAnnons

Säkerhet behöver inte vara komplicerat – med HP Wolf Security

Sedan pandemins start har cyberattackerna ökat med hela 400 procent. När allt fler jobbar hemifrån och på olika nätverk krävs ytterligare övervakning och skydd av hårdvarorna. Det här erbjuder HP med sin plattform HP Wolf Security, som alltid övervakar och håller utkik – så att du kan fortsätta med ditt jobb när som helst och var som helst. 

Säkerhet har alltid varit en del av HPs DNA, och i dag är det mer aktuellt än någonsin för att företag ska kunna säkra sin data och verksamheten fortgå. 

– Det handlar inte OM du blir utsatt, utan NÄR du blir det. Det är inte bara antalet hot som ökat under pandemin utan även antal lyckade försök, säger Christoffer Bohrn, Channel Sales Representative på HP.

– Risken ökar när man kopplar upp sig utanför digitala säkerhetsmurar, till exempel när man sitter hemma eller på ett café, här har företaget ingen kontroll. Även risken att man klickar på ett mejl eller öppnar en fil med ett virus blir större när man inte har samma kontakt med sina kollegor. Därför gäller det att ha ett skydd implementerat i slutenheten, fortsätter Niclas Oldmark, Category Manager, Business Notebooks på HP. 

En skräddarsydd säkerhetslösning  

Med HP Wolf Security behöver anställda inte ändra på sitt beteende utan kan fortsätta jobba som tidigare. De har ständigt övervakning och skydd av sina enheter, under och efter kontorstimmar. Plattformen bygger på mer än 20 års forskning och utveckling och erbjuder ett omfattande skydd av datorer och skrivare. 

Som företag kan man välja mellan olika typer av lösningar, antingen väljer man hårdvara ur produktportföljen där HP Wolf Security är inbyggt från start. Det här är en fördel för både stora företag som vill ha en enkel ”out of the box” lösning, och mindre som inte har möjlighet eller resurserna att jobba aktivt med säkerhet. Det är även möjligt att installera HP Wolf Security som en plattform på andra enheter, vare sig det är HP eller inte. 

– Vi har skräddarsydda lösningar beroende på företagets resurser och behov. Kanske vill man sköta hanteringen på egen hand eller så kan man få hjälp av våra konsulter inom cybersäkerhet som vidtar åtgärder om något inträffar, säger Christoffer Bohrn. 

– Säkerhet ska inte komplicera eller försvåra, medarbetare kan fortsätta med sitt samtidigt som deras data skyddas, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer om våra säkerhetslösningar och tjänster på hp.se eller kontakta oss här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Sverige AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?