1515

Lägre vinst för EQL Pharma

EQL Pharma, som är specialiserade på försäljning av generika, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet (april-juni) i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 på 2,5 miljoner kronor (11,2).

Nettoomsättningen sjönk till 37,3 miljoner kronor (99,5).

”Totalt uppgick vår försäljning till 32,3 (22,4) miljoner kronor, efter nedjustering för intäkter av engångskaraktär”, skriver i bolaget i delårsrapporten.

Rörelseresultatet backade till 3,0 miljoner kronor (11,6).

Personalkostnader och övriga externa kostnader har ökat i förhållande till jämförelsekvartalet som ett resultat av att verksamhetens omfattning ökar, uppger EQL Pharma.

”Därtill har flera övriga OPEX-kostnader av engångskaraktär inträffat under första kvartalet såsom återstående kostnader från listningsbytet, uppstartskostnader med ny Pharmacovigilans- och logistikleverantör samt förberedelsekostnader för GMP- och GDP-inspektion från Läkemedelsverket”, skriver bolaget.

”Om vi summerar kvartalet så är det ett karaktäristiskt kvartal med mycket aktivitet för att bygga vidare på vår pipeline av produkter, nya lanseringar och fortsatta förberedelser för att kunna bredda vår geografi utanför Norden”, kommenterar EQL Pharmas vd Christer Fåhraeus.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?