1515
Annons

Lägre vinst för Arla Plast

Arla Plast redovisar ett resultat efter skatt på 9,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (18,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:45 kronor (0:88).

Rörelseresultatet blev 13,5 miljoner kronor (23,7) och rörelsemarginalen var 5,0 procent (9,6).

Nettoomsättningen uppgick till 267 miljoner kronor (246). Försäljningstillväxten var 8 procent och organisk tillväxt uppgick till 5 procent.

”Den höga prisbilden och allmänna konjunkturen har en stark inverkan och skapar en osäkerhet på marknaden. Kortsiktigt har högre fraktpriser och högre kostnader för energi påverkat vår kostnadsstruktur negativt”, skriver vd Christian Krichau i rapporten. 

Bolaget uppfattar att volymerna fortsätter att sjunka för hela branschen i Europa men att det bibehåller sin marknadsposition. 

”Volymnedgången beror till stor del på att efterfrågan på pandemirelaterade barriärprodukter har avtagit samtidigt som applikationsområden såsom till resebranschen och fordonsindustrin inte har återhämtat sig fullt ut”, skriver vd:n.

Aurora Cannabis intäkter landade på 50,2 miljoner kanadadollar

Det kanadensiska cannabisbolaget Aurora Cannabis redovisar ett justerat ebitda-resultat på -12,9 miljoner kanadensiska dollar för det fjärde kvartalet 2022 (-21,8)

Intäkterna var 50,2 miljoner kanadadollar. Estimatet från S&P Global Market Intelligence låg på 50,8 miljoner dollar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera