1515
Annons

Lägre resultat och omsättning för Comintelli

Det svenska mjukvaruföretaget Comintelli, som erbjuder en molnbaserad tjänst för omvärldsbevakning och omvärldsanalys, redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet 2019 på -1,9 miljoner kronor (0,4).

Nettoomsättningen sjönk till 3,9 miljoner kronor (4,6), en minskning med 14 procent.

"Mitt absoluta fokus är att kapitalisera på de investeringar bolaget gjort för att driva försäljning. Resurser har tillförts Comintellis amerikanska dotterbolag där satsningen fortsätter. Comintelli har fått många lovande kundcase genom deltagandet i flera branschmässor som SCIP i Orlando, Florida och CiMi.con i Berlin… Flera återförsäljare, med rörlig ersättning, har knutits till bolaget. Anställning har skett av en ny säljare med uppstart i september", skriver vd Jesper Martell i delårsrapporten.

Resultatet före skatt minskade till -1,9 miljoner kronor (0,7). Bolaget förklarar resultatförsämringen med tillväxtfrämjande satsningar. 

"Jag är övertygad om att vi nu genomför rätt saker för att kunna växa på sikt. Våra kunder är mycket lojala och genom fler försäljningskanaler blir bolagets affärsmodell än mer skalbar. Jag ser med stor tillförsikt framemot Comintellis fortsatta resa!", uppger Jesper Martell.

Comintellis aktie listades på Spotlight i november 2018.

FN vädjar om mer hjälp till Pakistan

FN ber om fem gånger så mycket internationellt bistånd till Pakistan jämfört med tidigare. Anledningen är att risken för vattenburna sjukdomar och andra åkommor ökat efter efter de katastrofala översvämningarna, som har lett till att miljoner människor har blivit hemlösa.

Foto:Fareed Khan

De senaste bedömningarna tyder på att hjälp kommer att behövas ända till nästa år.

Den summa som FN nu ber om är 816 miljoner dollar, jämfört med tidigare 160 miljoner.

Under måndagen varnade FN:s Pakistankoordinator Julien Harneis för att sjukdomar som malaria, denguefeber och skabb och även undernäring kan leda till en ”andra våg av död och förstörelse” efter översvämningarna.

33 miljoner människor har drabbats av katastrofen, som har dödat närmare 1 700 sedan i mitten av juni.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera