Annons

Lägre resultat för Inhalation Sciences

Inhalation Sciences hade en nettoomsättning på 2,4 miljoner kronor (2,7) under det andra kvartalet, och ett rörelseresultat om -3,8 miljoner kronor (-0,8). Under det andra kvartalet avyttrades samtliga aktier i Ziccum varvid reavinst uppkom på 20,7 miljoner kronor.

Det framgår av delårsrapporten som släpptes tidigt på onsdagen.

”Under andra kvartalet 2020 och trots de rådande omständigheterna på grund av covid-19 har vi bibehållit en fortsatt stark organisation. I mitten av april införde vi korttidsarbete både för ordinarie personal och konsulter. Trots detta har vi kunnat bedriva verksamheten enligt plan, till stor del tack vare ett starkt engagemang hos all personal. Nu står vi redo att växla upp igen och räknar med återgång till fulltidsarbete, så fort marknadssituationen normaliseras något. Vi planerar även för nyrekryteringar under året med utökade resurser i vår marknads- och försäljningsorganisation”, skriver bolaget.

Kassaflödet under andra kvartalet uppgick till 7,7 miljoner kronor (5,4), och likvida medel per den 30 juni till 11,3 miljoner kronor. Avyttringen av bolagets aktier i Ziccum säkrade bolagets finansiering enligt styrelsens bedömning till utgången av 2021 varefter bolaget väntas vara kassaflödespositivt, heter det.

Aktien var ned drygt 5 procent strax före klockan 10.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?