Annons

Lägre resultat för First North-bolaget Alcadon

Alcadon, leverantör av produkter för data- och telekommunikation och listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på 7,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (9,5).

Rörelseresultatet blev 10,9 miljoner kronor (14,6) och rörelsemarginalen var 8,1 procent (10,9).

Nettoomsättningen uppgick till 135 miljoner kronor (134). 

Försäljningen under kvartalet var under bolagets förväntningar på grund av fortsatt avvaktande marknad och förskjutningar av projekt, skriver bolagets nya vd Sonny Mirborn i rapporten. 

"Genomförda åtgärder under första halvåret för att förbättra effektivitet och resultat ger minskade omkostnader om cirka 6 MSEK på årsbasis med fullt genomslag under 2020. Vi ser fortsatt över våra omkostnader för att säkerställa bibehållande av goda marginaler även i ett scenario med en fortsatt avvaktande marknad", skriver Sonny Mirborn. 

I Di TV:s Börsmorgon, som sänds klockan 08.45, får du ta del av de senaste kommentarerna och marknadsreaktionerna på morgonens rapporter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?