Annons

Lägre resultat för Dignitana – utreder fortfarande finansieringsalternativ

Skalpkylningsbolaget Dignitana redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -7,5 miljoner kronor (-5,4). 

Intäkterna steg till 11,9 miljoner kronor (9,0). Ebitda-resultatet sjönk till -5,2 miljoner kronor (-2,7).

"Företaget utvärderar finansieringsalternativ inom lån och eget kapital, både kortsiktiga och långsiktiga, och på ett kontinuerligt sätt utifrån våra finansieringsbehov. Specifika finansieringsalternativ kommer att genomföras av styrelsen utifrån de mandat som har givits vid årsstämman", skriver vd William Cronin i delårsrapporten.

Även i förra delårsrapporten uppgav Dignitana att bolaget undersöker finansiella alternativ.

Dignitana fick i juni godkänt av USA:s läkemedelsmyndighet FDA att bolagets skalpkylningssystem, Dignicap Delta, används av amerikanska vårdgivare. 

Systemet används för att hindra håravfall hos cancerpatienter vid cytostatikabehandling av solida tumörer. Installationer av Dignicap Delta har tidigare påbörjats i Europa efter att enheten fått sin CE-märkning i mars 2019.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?