Annons

Lägre resultat för bettingbolaget GIG

Bettingbolaget Gaming Innovation Group, GIG, rapporterar ett ebitda-resultat för det fjärde kvartalet, inklusive avyttrade verksamheter, om 4,8 miljoner euro (5,0). Intäkterna uppgick till 29,4 miljoner euro, enligt bokslutsrapporten.

Båda uppgifterna har bolaget redan publicerat den 14 mars, med anledning av att en stor del av verksamheten såldes till Betsson.

Intäkterna under januari 2020 var 8 procent högre än det månatliga genomsnittet för det fjärde kvartalet.

Efter avyttringen av B2C-verksamheten (business to consumer) kommer GIG att fokusera på kostnadskontroll och global expansion inom det renodlade B2B-segmentet (business to business), uppger bolaget.

”Det har blivit klart för mig att vi under de senaste 18 månaderna har investerat för lite i vårt mycket lönsamma och kassaflödesgenererande B2B Media-segment”, skriver vd Richard Brown i rapportens vd-ord.

Intäkterna från B2B-verksamheten väntas under 2020 uppgå till 70-75 miljoner euro, med ett ebitda-resultat om 14-17 miljoner euro, framgår det vidare. Prognosen inkluderar B2C-verksamheten som kvarvarande verksamhet fram till att försäljningen avslutas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?