Hoppa till innehållet

Annons

Trots fotbolls-VM – Svenska spel gör svagt kvartal

Statliga Svenska spel hade ett tufft andra kvartal, och resultatet minskade med 11,4 procent. 

Minskat spelande i Vegas-automater och en dyr omställning inför regleringen av marknaden tynger resultatet – trots att fotbolls-VM slog förväntningarna. 

Foto:Hasse Holmberg / TT

Den statliga speljätten Svenska spel gör ett svagt kvartal, och rörelseresultatet minskar med 11,4 procent jämfört med andra kvartalet förra året – trots att det varit fotbolls-VM och omsättningen under mästerskapet enligt bolaget slog förväntningarna. 

Både nettoomsättningen och nettointäkterna minskade, med 2 respektive 3,9 procent jämfört med förra året.  

Det stora tappet står Vegas-spelmaskinerna för. Nettointäkterna från dem minskade med 24 procent. En anledning tros vara att mycket av spelande har flyttat online. Spelande i mobilen har ökat med 42 procent sen förra året, men har alltså inte lyckats kompensera för minskningen vid fysiska spelställen. 

Dessutom har inloggningskravet till maskinerna stärkts för att försvåra pengatvätt. Även det varma vädret beskylls för de färre besöken. 

Spelmarknaden kommer att regleras från och med årsskiftet.  Svenska spels vd Lennart Käll ser med tillförsikt på bolagets möjligheter att framöver få licenser för speltyper som de i dag inte får syssla med.  

"Ett historiskt beslut som innebär att vi snart kan söka licens för spelformer som vi i dag saknar tillstånd för. Framför allt nätcasino och hästsport – en marknad värd 7 miljarder i nettospelintäkter att konkurrera om", skriver han i rapporten. 

Omställningen till en reglerad marknad har dock, tillsammans med kostnader för GDPR, kostat Svenska spel 51 miljoner under kvartalet. 

Samtidigt som Svenska spel backade gick det strålande för ett annat spelbolag – Betsson, som slog förväntningarna och rusade på börsen. 

Innehåll från LexusAnnons

Komfort och kvalitet – allt viktigare för elbilar

Elbilsbranschen har ökat kraftigt de senaste åren – och snart är varannan bil i Sverige elektrifierad.

På en mognare marknad fokuserar konsumenterna inte bara på räckvidd och batteriprestanda.

Nu pekar trenden på att kvalitet, komfort och hantverk blir allt mer prioriterat – och Lexus satsar på att ta täten.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Under 2022 har elbilsmarknaden i Sverige nått nya höjder och under året var 33 procent av alla nya bilar som såldes en elbil. Det innebär att antalet nyregistrerade elbilar ökade med hela 65 procent 2022 jämfört med året innan, enligt Mobility Sweden.

Men med en allt mer mogen marknad följer också allt högre krav från konsumenterna.

Trenden är tydlig: det räcker inte längre att erbjuda bilar med lång räckvidd och god batteriprestanda – kvalitet, komfort och hantverk blir allt viktigare.

Ett exempel på detta är nya Lexus RZ, som sätter en ny standard för elbilar i premiumsegmentet. Den japanska biltillverkaren gör det genom att kombinera banbrytande teknik och, just, hög komfort.

Lexus nya elbil kryllar av innovationer

Lexus RZ introducerar innovativa funktioner som panoramatak med dimmer – Dimoramatak – och en kupévärmare som inte påverkar batteriets prestanda.

Dessutom är RZ byggd på den nya e-TNGA-plattformen, vilket ger förbättrat vridmoment, väghållning och chassikonstruktion. Lexus Link-systemet har en mängd uppkopplingsfunktioner och reseplaneringsverktyg, medan Lexus Safety System+ ger avancerade säkerhetsfunktioner för att upptäcka och undvika faror.

Med en batterigaranti på 10 år eller 1 000 000 kilometer ger Lexus RZ trygghet för konsumenterna, samtidigt som den höga kvaliteten och komforten gör den till en framtida konkurrent bland elbilsmodeller i premiumsegmentet.

När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ  

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera