Annons

Lägre omsättning och förlust för Greater Than

Greater Than, som utvecklat AI som prissätter risk per fordon i realtid, rapporterar att nettoomsättningen under andra kvartalet 2020 minskade med 13 procent, jämfört med motsvarande period år 2019.

”Att antal kunder (slutanvändare) ökar men att intäkterna minskar beror på att vi tidigare även haft inkomster från försäljning av hårdvara”, skriver bolaget i delårsrapporten.

Antalet betalande försäkringsavtal som använder Greater thans teknologi har under andra kvartalet ökat med 109 procent.

Rörelseresultatet uppgick till -4,5 miljoner kronor (-6,3).

”Verksamhetens påverkan av covid-19 är främst att våra kunder avvaktar med planerade produktlanseringar och att stora delar av fordonsparken utnyttjas i mindre utsträckning, samtidigt som detta har drivit upp intresset för användarbaserade försäkringar”, skriver bolaget.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?