Annons

Lägre omsättning men högre resultat för Addera Care

Addera Care, som är aktiv inom hjälpmedelssektorn för människor med funktionsvariationer, hade ett andra kvartal som präglades av effekterna av coronapandemin. 

”Effekterna kommer att bestå under en tid framöver så vi måste fokusera på det vi har inflytande över. Vi satsar därför på att skapa tillväxt och lönsamhet trots pandemin genom att fokusera på de marknader där efterfrågan finns samt genom att ställa om hur vi kommunicerar med kunderna och hur vi distribuerar till brukarna. Vår ambition är att AdderaCare ska gå stärkt ur krisen och vara väl förberett på nästa förvärv till koncernen”, skriver vd Marianne Sernevi i delårsrapporten.

Ebitda för det andra kvartalet uppgick till 4,1 miljoner kronor (4,0). 

”Tack vare god kostnadskontroll och stödåtgärder är resultatet positivt trots att omsättningen för det andra kvartalet minskade till 43,7 miljoner kronor (52,8)”, skriver vd.

I början av kvartalet minskade försäljningen, men i juni ökade efterfrågan återigen för samtliga dotterbolag, skriver Addera Care.

För koncernens tillverkande bolag Trident och Huka, som under våren minskade bemanningen, är utmaningen nu att växla upp produktionen och få inleveranser av material.

”Cykelsegmentet växer i spåren av covid-19 när vi ska vara aktiva utomhus; det gäller såväl för våra specialcyklar som för vanliga cyklar. Det finns även tecken på ökad efterfrågan på kognitiva hjälpmedel som stärker välbefinnandet”, skriver vd.

Addera Care genomförde en företrädesemission som i våras. Likviden kommer att användas för att åstadkomma såväl organisatoriska förändringar som effektiviseringar inom produktion, logistik och digitalisering. Dessutom går en del av likviden till att reglera uppgörelsen med de före detta ägarna till Huka som blev klar strax efter periodens utgång”, heter det.

Bolagets likvida medel per den 30 juni 2020 uppgick till 7,3 miljoner kronor (8,5).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?