Lägre intäkter och större förlust för Parans – samtal med kinesiskt bolag fortsätter

Spotlight-listade Parans Solar Lightning hade intäkter om 1,1 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019 (2,6). Nettoresultatet låg på -6,6 miljoner (-5,1).

Orderboken är på cirka 23 miljoner kronor av ännu ej levererade order, skriver bolaget i delårsrapporten. Parans pekar på och det har långa ledtider mellan order och leverans. Resultatet under första halvåret är en konsekvens av order som togs sex-tolv månader tidigare. 

"Vidare har pipen (antalet potentiella affärer som är under bearbetning) ökat under halvåret och är i dag uppe i cirka 58 miljoner kronor", skriver Parans. 

I maj meddelade Parans att det inlett förhandlingar med ett kinesiskt bolag om strategiskt samarbete inom försäljning och produktion.

"Förhandlingarna har fortskridit på ett positivt sätt under våren och sommaren. Vi följer tidplanen som skulle innebära att en affär kan presenteras för Parans aktieägare under hösten 2019", skriver Parans. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?