ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Lägre intäkter och större förlust för Parans – samtal med kinesiskt bolag fortsätter

Spotlight-listade Parans Solar Lightning hade intäkter om 1,1 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019 (2,6). Nettoresultatet låg på -6,6 miljoner (-5,1).

Orderboken är på cirka 23 miljoner kronor av ännu ej levererade order, skriver bolaget i delårsrapporten. Parans pekar på och det har långa ledtider mellan order och leverans. Resultatet under första halvåret är en konsekvens av order som togs sex-tolv månader tidigare. 

"Vidare har pipen (antalet potentiella affärer som är under bearbetning) ökat under halvåret och är i dag uppe i cirka 58 miljoner kronor", skriver Parans. 

I maj meddelade Parans att det inlett förhandlingar med ett kinesiskt bolag om strategiskt samarbete inom försäljning och produktion.

"Förhandlingarna har fortskridit på ett positivt sätt under våren och sommaren. Vi följer tidplanen som skulle innebära att en affär kan presenteras för Parans aktieägare under hösten 2019", skriver Parans. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer