Annons

Lägre förlust men minskad omsättning för Pen Concept

Pen Concept, som säljer inredningar och som är listat på Spotlight, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -0,6 miljoner kronor (-2,7).

"Trots att fulla besparingseffekter uppnås först under juli månad förbättras resultatet under andra kvartalet", skriver bolagets vd Magnus Hjort i rapporten. 

Omsättningen sjönk samtidigt till 29,8 miljoner kronor (44,4), vilken Magnus Hjort hänför till försäljningen av verksamhetsgrenen butiksinredning. 

Efter försäljningen av verksamhetsgrenen butiksinredning så har Pen Concept två affärsområden, restaurang och mässa där showroom är en del av mässan. 

"Genom vår ökade fokus så har vi under det andra kvartalet ökat orderingången betydligt inom restaurang jämfört med föregående år", noterar Magnus Hjort. 

Bolagets vd påpekar att det fortfarande återstår en del i förändringsarbetet, men att den stora delen är genomförd. Han förväntar sig fortsatta resultatförbättringar under andra halvåret 2019. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera