ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Lägre förlust för True Heading

Aktietorgslistade True Heading omsatte 2,3 miljoner kronor i det första kvartalet 2018 (2,9). Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (-1,5).

Det framgår av delårsrapporten från bolaget som verkar inom AIS-marknaden för fritidsbåtar.

True Heading delade tidigare i år ut Seapilot till aktieägarna.

"För bolaget finns det ett antal kostnader vilka belastar resultatet för kvartal ett relaterade till delningen av bolaget. Dessa är främst av administrativ karaktär som kostnader för juridisk rådgivning och informationsgivning. Även en del kostnader hänförliga till Seapilot kommer att justeras först i kvartal två för bolagets del och därmed först då generera en intäkt", framgår det vidare.

I det andra kvartalet tillkommer kostnader om 0,5 miljoner kronor avseende skiljenämndsförfarandet med FMV, uppges det samtidigt. 

Bolaget anger att det första kvartalet var i linje med förväntan även om "en viss eftersläpning av leveranser skett över i april" på grund av produktionsproblem. Bolaget har märkt av en "fortsatt god förfrågan på våra produkter" i det andra kvartalet, anger Anders Bergström i sitt vd-ord.

Han meddelar samtidigt att bolaget har påbörjat en rekrytering av en ersättare för honom som vd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer