Annons

Lägre förlust för Amnode

Verkstadskoncernen Amnode, vars aktie handlas på Spotlight Stock Market, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2021 på -1,2 miljoner kronor (-2,0). 

Nettoomsättningen steg till 14,5 miljoner kronor (11,3). Bolaget är därmed ungefär tillbaka på 2019 års omsättningsnivå.

Rörelseresultatet förbättrades till -0,8 miljoner kronor (-1,7).

”Steg för steg förbättras Amnodes marknadsposition och det finansiella utfallet, lägger vi sedan till den beslutade och fullt garanterade företrädesemissionen så ser framtiden ljusare ut än på länge”, skriver vd Sam Olofqvist i delårsrapporten.

I måndags aviserade Amnode en företrädesemission som väntas tillföra bolaget 10,2 miljoner kronor. Bolaget tecknade avtal om emissionsgarantier om cirka 61 procent av beloppet.

Amnode försöker navigera sin verksamhet i en omvärld där allmän kapacitetsbrist på produktionsresurser både vad gäller råmaterial och produktionskapacitet härskar, uppger Sam Olofqvist i delårsrapporten.

”Vi är därmed nöjda med att det tredje kvartalets utfall följde prognosen trots att vi hade problem med att komma upp i full takt efter sommaren, stora prishöjningar och leveranssvårigheter på viktiga råvaror”, skriver han.

Amnode uppger sig se en fortsatt god orderingång och bolaget har fortsatt historiskt höga nivåer på orderstockarna i bägge fabrikerna, är budskapet.

”Vi tror också att vi nu kan följa våra kunders ökade behov av allt större volymer genom nyinvestering och driftsättning av äldre utrustning. Gjorda rekryteringar och omfattande utbildningsprogram, skall också hjälpa till att säkra en förväntade volymökning inför 2022”, enligt Amnode-chefen.

Bolaget oroar sig nu inte för orderingången, utan för störningar och en fortsatt brist på vissa typer av råmaterial, vilket förväntas medföra ytterligare prishöjningar och tära på bolagets likviditet.

”Trots att vi förbättrad produktionskapaciteten har vi idag några kvarvarande flaskhalsar i produktionen, vilka ger oss sämre lönsamhet och fördröjningar vilket leder till ett visst släp i våra leveranser, något som kommer att minska under fjärde kvartalet men inte att vara helt avhjälpt förrän i första kvartalet 2022 då vi räknar med en ökad produktionskapacitet för att köra i kapp och äntligen komma i fas efter pandemin och de störningar som drabbar både oss och våra kunder”, skriver Sam Olofqvist.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera