1515

Lägre driftöverskott för Corem – höjer utdelningen

Corem Property redovisade ett driftsöverskott på 144 miljoner kronor (190) för det fjärde kvartalet 2019, framgår av en bokslutskommuniké från fastighetsbolaget. En utdelning på 0:60 kronor per stamaktie föreslås av styrelsen (0:45).

Eva Landén, vd för Corem.
Eva Landén, vd för Corem.Foto:Sandra Årstam

Intäkterna uppgick till 212 miljoner kronor (261) och förvaltningsresultatet blev 87 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev 1.081 miljoner kronor.

”2019 har varit ett intensivt år med fokus på uthyrning och renodling. Den strukturaffär vi genomförde i somras har tillsammans med årets framgångsrika uthyrningsarbete och ökade fastighetsvärden i befintligt bestånd givit en stark balansräkning och goda finansiella möjligheter för framtida investeringar”, kommenterar Eva Landén, vd.

Efter skatt uppgår helårsvinsten per aktie till 8:35 kronor. 

”Vi går in i 2020 med en stark balansräkning som ger bra förutsättningar för projekt och förvärv. Sett till marknadsläget förväntar vi oss fortsatt hyrestillväxt, särskilt i den starka Stockholmsregionen”, spår Eva Landén.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?