Laddat för fest när årets Supergasell ska koras

Tisdagen den 8 december hålls finalen av årets Gasellturné. Då ska årets Supergasell koras och tillväxtföretagen i Stockholm och Uppsala län presenteras. Den digitala sändningen bjuder också på ett stjärnspäckat program, där Sebastian Siemiatkowski, vd för det tiofaldiga Gasellbolaget Klarna, är en av gästerna. 

Under sändningen kommer Di:s chefredaktör Peter Fellman att rikta ett särskilt meddelande till alla Gasellföretag från Konserthusets scen - den plats där Gasellfinalen brukar arrangeras.
Under sändningen kommer Di:s chefredaktör Peter Fellman att rikta ett särskilt meddelande till alla Gasellföretag från Konserthusets scen - den plats där Gasellfinalen brukar arrangeras.Foto:Amanda Lindgren
Anna Ekelund och Andreas Johansson, båda programledare i Di TV är sändningens moderatorer.
Anna Ekelund och Andreas Johansson, båda programledare i Di TV är sändningens moderatorer.Foto:Gustaf Månsson
Förra året utsågs Svea Solar till årets Supergasell. Vem vinner i år?
Förra året utsågs Svea Solar till årets Supergasell. Vem vinner i år?Foto:Jesper Frisk

Den 21:a upplagan av Gasellturnén gör sitt sista stopp på tisdagen den 8 december. Under programmets gång kommer årets Gasellvinnare i Stockholms och Uppsala län att utses, dessutom avslöjas vilket bolag som blir årets Supergasell, det företag som vuxit snabbast i Sverige under perioden 2016 till 2019. 

”Med Gasellen vill vi hylla alla duktiga entreprenörer runt om i vårt land som arbetar hårt för att få Sverige att växa. Särskilt ett år som detta, då vi alla har påverkats av coronapandemin, är det viktigt att lyfta de goda exemplen och prisa företagen som har tillväxt och skapar nya jobb”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri. 

Nytt för i år är också att tre hederspriser kommer att delas ut under finalen. Det är årets Kvinnliga Gasell, årets Impactgasell och årets Framtidsgasell som kommer att utses. 

”Tre av de viktigaste frågorna för näringslivet är jämställdhet, hållbarhet och innovation. Genom att sätta extra strålkastarljus på bolag som har tagit sig an dessa frågor, vill vi uppmuntra fler företag att bidra till samhällsutvecklingen”, säger Peter Fellman. 

Prisceremonin är till skillnad från tidigare år helt digital på grund av den pågående coronapandemin. Det är kostnadsfritt att anmäla sig till sändningen

”Gasellfinalen blir lite annorlunda i år, men det kommer fortfarande att vara samma festliga stämning och en rad spännande gäster kommer att dela med sig av både kunskap och erfarenheter från entreprenörslivet”, säger Thomas Danielsson, konceptchef på Di-gruppen. 

Några av de tunga näringslivsprofiler som gästar studion är it-säkerhetsföretaget Yubicos grundare och vd Stina Ehrensvärd, spelbolaget Paradoxs huvudägare och vd Fredik Wester och betalbolaget Klarnas medgrundare Sebastian Siemiatkowski. Prisceremonin leds av DiTV:s programledare Andreas Johansson och Anna Ekelund. 

”Det är en ära att få vara med och hylla Sveriges Gaseller och vi ser fram emot att få leda en fartfylld finalsändning som även kommer att bjuda på en del överraskningar”, säger Anna Ekelund, som även är nyhetschef på Dagens industri.

Sändningen börjar klockan 13.00.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?