Annons

Läckberg och Saliba satsar på vårdmottagningen – med fokus på kvinnor

Svensk vård beskrivs vara i förfall. Den utvecklingen vill deckardrottningen Camilla Läckberg vända. Tillsammans med Christina Saliba och läkaren Sara Löfgren bildar de vårdföretaget Hedda Care. 

”Det här är den största investeringen vi gör så här långt. Det här är även det första gången som Invest in her är medgrundare i ett bolag”, berättar Camilla Läckberg, till höger, som tillsammans med Sara Löfgren och Christina Saliba står bakom Hedda care.
”Det här är den största investeringen vi gör så här långt. Det här är även det första gången som Invest in her är medgrundare i ett bolag”, berättar Camilla Läckberg, till höger, som tillsammans med Sara Löfgren och Christina Saliba står bakom Hedda care.

Det är investmentbolaget Invest in her, som ägs av Camilla Läckberg, Christina Saliba och Lina Hellqvist, som står bakom satsningen och kommer att investera ett sjusiffrigt belopp i verksamheten som öppnar den första mottagningen på Stureplan i början av december. 

”Det här är den största investeringen vi gör så här långt. Det här är även det första gången som Invest in her är medgrundare i ett bolag”, berättar Camilla Läckberg. 

Mottagningen har ett kvinnligt fokus vars namn är en hyllning till Hedda Andersson som var en av de allra första kvinnliga läkarna i Sverige. 

”Vi märkte ganska snabbt att våra egna upplevelser var att vården för kvinnor är väldigt eftersatt och då började vi fundera på att göra någonting ihop. Det började tankarna kring Hedda Care”, säger Christina Saliba. 

Då tog duon kontakt med läkaren Sara Löfgren som de har känt under flera år. 

”Under slutet av den perioden har det varit väldigt svårt att upprätthålla och bedriva vård på ett högkvalitativt sätt och samtidigt ha en hög tillgänglighet under de avtal vi har varit en del av. Det är så klart väldigt frustrerande att vården nedmonteras och försämras för patienterna,” säger Sara Löfgren som under flera år har drivit vårdbolag inom den privata sektorn. 

Mottagningen kommer att erbjuda en klimakteriemottagningen, men fokus kommer även läggas på bland annat gynekologi samt barn- och ungdomspsykiatri. 

”Jag upplever som läkare att det ganska lite fokus på kvinnorelaterade problem som gynekologi och klimakteriebesvär som drabbar enormt många kvinnor”, fortsätter Sara Löfgren. 

Alla patienter är välkomna, men det underliggande kvinnoperspektiv kommer att prioriteras. 

”Kvinnor tar det största ansvaret för familjens hälsa och sina anhöriga. Jag såg till exempel när min mamma tog hand om min mormor under hela min uppväxt. Hon bråkade med läkare som inte vill undersöka mormor för att hon var för gammal. Mamma satt i timmar och jagade läkare och vårdtider. Så ser det ut för många kvinnor”, säger Camilla Läckberg. 

Hedda Care vill expandera snabbt och hoppas ha mottagningar i både Göteborg och Malmö inom sex till åtta månader och sedan växa vidare i Sverige. Då är lönsamheten viktig och bolaget hoppas snabbt kunna gå med vinst. 

”Det är ingen som vill bedriva en verksamhet där man inte vill tjäna några pengar. Just nu är vårt fokus att gå break-even vilket vi snart kommer att göra, och sedan använda pengarna för tillväxt. Det är vårt primära fokus. Vi har inget externt kapital, utan det är vi tre som har stoppat in våra egna pengar. Allt överskott kommer att gå till tillväxt”, säger Christina Saliba.  

Trion utesluter inte heller att det kommer att investeras mer pengar, om så krävs. 

”Om det skulle krävas kan vi gå in med mer pengar. Men just nu har vi ett väldigt bra underlag och hoppas att vi inte behöver göra det. Vi tror mycket på den här affärsidén och det här konceptet. Det här har vi byggt upp med hjärta och hjärna”, berättar Christina Saliba. 


Innehåll från ScriveAnnons

Svenska tillväxtbolaget slår hål på myter om e-signering

Elektroniska underskrifter ge bättre lönsamhet.
Elektroniska underskrifter ge bättre lönsamhet.

Trenden är tydlig – att signera avtal med ett klick lockar både stora och små företag.

Samtidigt finns det fortfarande många myter och missuppfattningar kring e-signering.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här 

När Scrive drog igång sin verksamhet 2010 hade digitaliseringen inte fått sitt ordentliga genombrott i Sverige. För det svenskägda bolaget krävdes det enträget arbete för att övertyga kunderna om att e-signaturen faktiskt hade kommit för att stanna.

– Marknaden började mogna på allvar 2016 och i dag är det inte längre en frågeställning om en elektronisk underskrift är juridiskt bindande eller inte, säger Scrives vd Viktor Wrede.

Samtidigt tvekar vissa kunder fortfarande kring säkerhetsaspekten. Farhågan är att e-signeringsverktyget som gör det möjligt att signera avtal och många andra typer av dokument med hjälp av några tangentklick helt enkelt inte är tillförlitligt.

– Men det är bättre och säkrare att använda Scrive och e-signering än att underteckna avtal och kontrakt på ett fysiskt utskrivet papper. Det har alltid varit juridiskt möjligt att signera dokument elektroniskt men det är först nu marknaden vågar, säger Viktor Wrede.

Lämpar sig väl även för småföretag

En vanlig missuppfattning är att e-signeringstjänster enbart passar bolag med stora volymer av avtal och dokument. På sin kundlista har visserligen Scrive flertalet globala bolag med verksamheter i många länder.

– Men vi finns till för alla, stora som små. Tjänsten gör att även småföretagarnas arbetstillvaro underlättas, att de sparar tid och att de därmed kan göra fler affärer. Behoven finns i alla sorters bolag. Varje år ska exempelvis något styrelseprotokoll, en årsredovisning och ett stämmoprotokoll undertecknas, säger Viktor Wrede.

En annan myt, konstaterar han, är att elektroniskt underskrivna dokument i högre grad riskerar att hamna i fel händer. I verkligheten är det snarare tvärtom.

– Genom vår lösning kan företagen digitalisera alla kontrakt och sedan lagra dem virtuellt. På så sätt kan både chefer och anställda komma åt alla sina kontrakt från butikerna och kontoren med en enkel knapptryckning men åtkomst för utomstående är förstås skyddad, säger Viktor Wrede.

Minskad risk att slarva bort dokument

Följdeffekten blir snabbare kundservice, bättre skydd mot bedrägerier och ett betydligt bättre system för säker förvaring av kontrakt.

– Och risken för att du som företagare ska tappa bort dokument är obefintlig. Du får helt enkelt bättre koll. Du slipper att gå runt i arkivrum och leta reda på rätt avtal, dokument och offerter. Den här typen av minskad administrationstid gör att företagen kan effektivisera sina verksamheter – och därmed göra fler affärer.

Dessutom, påpekar Viktor Wrede, kan ett ökat fokus på elektroniska underskriften ge bättre lönsamhet.

– När en av våra kunder inom bilindustrin gick över till en helt digitaliserad process sparade de in åtta heltidsanställningar. Det här handlade om personer som tidigare bara satt och hanterade fel i kontrakt, och som nu fick andra och mer relevanta arbetsuppgifter.

Ett av de vanliga missförstånden är att man tror att tjänsten ska vara dyr – när det egentligen finns pengar att spara i förlorade affärer för att administrationstiden slukar tid.

– Nettoeffekten av att gå över till e-signering är i princip alltid positiv för våra kunder, säger Viktor Wrede.

Här kan du testa Scrive gratis 

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?