ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Healthcare

Läckberg och Saliba satsar på vårdmottagningen – med fokus på kvinnor

  • ”Det här är den största investeringen vi gör så här långt. Det här är även det första gången som Invest in her är medgrundare i ett bolag”, berättar Camilla Läckberg, till höger, som tillsammans med Sara Löfgren och Christina Saliba står bakom Hedda care.

Svensk vård beskrivs vara i förfall. Den utvecklingen vill deckardrottningen Camilla Läckberg vända. Tillsammans med Christina Saliba och läkaren Sara Löfgren bildar de vårdföretaget Hedda Care. 

Det är investmentbolaget Invest in her, som ägs av Camilla Läckberg, Christina Saliba och Lina Hellqvist, som står bakom satsningen och kommer att investera ett sjusiffrigt belopp i verksamheten som öppnar den första mottagningen på Stureplan i början av december. 

”Det här är den största investeringen vi gör så här långt. Det här är även det första gången som Invest in her är medgrundare i ett bolag”, berättar Camilla Läckberg. 

Mottagningen har ett kvinnligt fokus vars namn är en hyllning till Hedda Andersson som var en av de allra första kvinnliga läkarna i Sverige. 

”Vi märkte ganska snabbt att våra egna upplevelser var att vården för kvinnor är väldigt eftersatt och då började vi fundera på att göra någonting ihop. Det började tankarna kring Hedda Care”, säger Christina Saliba. 

Då tog duon kontakt med läkaren Sara Löfgren som de har känt under flera år. 

”Under slutet av den perioden har det varit väldigt svårt att upprätthålla och bedriva vård på ett högkvalitativt sätt och samtidigt ha en hög tillgänglighet under de avtal vi har varit en del av. Det är så klart väldigt frustrerande att vården nedmonteras och försämras för patienterna,” säger Sara Löfgren som under flera år har drivit vårdbolag inom den privata sektorn. 

Mottagningen kommer att erbjuda en klimakteriemottagningen, men fokus kommer även läggas på bland annat gynekologi samt barn- och ungdomspsykiatri. 

”Jag upplever som läkare att det ganska lite fokus på kvinnorelaterade problem som gynekologi och klimakteriebesvär som drabbar enormt många kvinnor”, fortsätter Sara Löfgren. 

Alla patienter är välkomna, men det underliggande kvinnoperspektiv kommer att prioriteras. 

”Kvinnor tar det största ansvaret för familjens hälsa och sina anhöriga. Jag såg till exempel när min mamma tog hand om min mormor under hela min uppväxt. Hon bråkade med läkare som inte vill undersöka mormor för att hon var för gammal. Mamma satt i timmar och jagade läkare och vårdtider. Så ser det ut för många kvinnor”, säger Camilla Läckberg. 

Hedda Care vill expandera snabbt och hoppas ha mottagningar i både Göteborg och Malmö inom sex till åtta månader och sedan växa vidare i Sverige. Då är lönsamheten viktig och bolaget hoppas snabbt kunna gå med vinst. 

”Det är ingen som vill bedriva en verksamhet där man inte vill tjäna några pengar. Just nu är vårt fokus att gå break-even vilket vi snart kommer att göra, och sedan använda pengarna för tillväxt. Det är vårt primära fokus. Vi har inget externt kapital, utan det är vi tre som har stoppat in våra egna pengar. Allt överskott kommer att gå till tillväxt”, säger Christina Saliba.  

Trion utesluter inte heller att det kommer att investeras mer pengar, om så krävs. 

”Om det skulle krävas kan vi gå in med mer pengar. Men just nu har vi ett väldigt bra underlag och hoppas att vi inte behöver göra det. Vi tror mycket på den här affärsidén och det här konceptet. Det här har vi byggt upp med hjärta och hjärna”, berättar Christina Saliba. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer