Annons

Läcka pressar upp oljepriset

Oljepriset stiger efter signaler om minskad produktion. Den amerikanska WTI-oljan passerade under onsdagen 58 dollar för första gången sedan 2015. Priset föll sedan tillbaka och låg på eftermiddagen runt 57:85 dollar, vilket är nästan två procent mer än föregående handelsdag.

Det kanadensiska bolaget Transcanada har meddelat att det kommer att minska leveranserna över gränsen med 85 procent den här månaden. Detta som en följd av en oljeläcka i South Dakota. Branschstatistik pekar också på lägre lagernivåer.

Nordsjöolja, brent, har stigit knappt en procent till 63:20 dollar.

I nästa vecka möts representanter för oljekartellen Opec för att diskutera det produktionstak länderna enats om för att hålla uppe priserna, och som löper ut i mars nästa år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?