Annons

L vill se åtgärder mot skolfrånvaron

Liberalerna vill att Skolverket får i uppdrag att ta fram en informationskampanj riktad mot föräldrar som håller barnen hemma från skolan. Enligt partiledaren Nyamko Sabuni handlar det om att minska föräldrars oro för coronasmittan. Hon pekar på att sådana informationsinsatser har gett resultat i Göteborg och Malmö.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.Foto:Jessica Gow/TT

Någon uppfattning om hur många det är som i dag bryter mot skolplikten har Sabuni inte.

”Men ju högre andel med invandrarbakgrund desto högre frånvaro och vi tror att det delvis hänger på informationen”, säger hon.

Liberalerna vill också ändra skollagen så att lovskola kan anordnas inte bara i juni, utan under hela sommaren, för de elever i årskurs 8 och 9 som riskerar att inte nå gymnasiebehörighet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?