1515

L-toppen vill inte ta över efter Björklund

Liberalernas Mats Persson säger nu klart nej till att ta över partiledarposten efter Jan Björklund i Liberalerna, skriver Aftonbladet. I stället förordar han Nyamko Sabuni.

Foto:Jessica Gow/TT

”Jag känner inte att partiledarskapet är förenligt med ett modernt familjeliv”, säger Persson till Aftonbladet.

Mats Persson var tills nyligen ekonomiskpolitisk talesperson för partiet men lämnade posten för andra uppdrag i partiet. Han var kritisk till Liberalernas regeringssamarbete med Socialdemokraterna och tog officiell ställning mot Jan Björklund och för att släppa fram Ulf Kristersson (M) som statsminister.

Persson ger nu sitt stöd till Nyamko Sabuni, tidigare jämställdhetsminister och integrationsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Hon saknar i dag riksdagsplats men enligt Persson kan det vara en fördel att partiet väljer någon utifrån.

”Med tanke på den konflikt vi har haft är det ingen nackdel. Jag uppfattar också att hon har ett starkt stöd bland medlemmarna”, säger Persson till Aftonbladet.

Sabuni själv säger till tidningen att hon är intresserad, men vill vänta med besked om hon kandiderar.

”Jag är intresserad, det tror jag att jag har visat, men det måste också finnas stöd. Jag väntar ut processen som valberedningen håller i. Någon gång i början av april räknar jag med att valberedningen fått en klar bild”, säger hon.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?